Егоїзм: що каже Біблія про це?

Слово “егоїзм” походить від латинського “ego” – я. Великий енциклопедичний словник дає наступне визначення егоїзму: “Себелюбство; поведінка, що цілком визначена думкою про власну користь, вигоду, надання перевазі своїм інтересам над інтересами інших людей”.

Перший гріх, що з’явився в нашому світі, – це гординя. “Гординя – непомірна гордість, зарозумілість, егоїзм. Люцифер (лат. Lucіfer – “світлоносний”) у християнстві – занепалий ангел, що ототожнюється з дияволом”. – От, що нам каже Вікіпедія. Якщо ми з’єднаємо ці два поняття, то багато що стане зрозумілішим. Перший гріх увійшов до світу через Люцифера, ангела світла, як його називає Біблія:

Ти був помазаним херувимом, щоб осіняти, і Я поставив тебе на те; ти був на святій горі Божій, ходив серед вогнистих каменів. Ти довершеним був на путях твоїх від дня створення твого, доки не знайшлося в тобі беззаконня. Від великого обсягу торгівлі твоєї внутрішнє твоє наповнилося неправдою, і ти згрішив; і Я скинув тебе, як нечистого, з гори Божої, вигнав тебе херувим, який осіняє, із середовища вогнистих каменів. Від краси твоєї загордилося серце твоє, через марнославство твоє ти погубив мудрість твою; за те Я повалю тебе на землю, перед царями віддам тебе на ганьбу. Безліччю беззаконь твоїх у неправедній торгівлі твоїй ти осквернив святилища твої; і Я виведу із середовища твого вогонь, який і пожере тебе: і Я перетворю тебе на попіл на землі перед очима всіх, що бачать тебе” (Єз. 28:14-18).

Як ми бачимо, егоїзм, що гніздився глибоко всередині, і гординя призвели архангела Божого до ганебного кінця. Ви знаєте, що єдина особа у всесвіті вже засуджена, і вирок не підлягає перегляду. Так свідчить Біблія. І ця особа – сатана, диявол, Люцифер. Але будь-яка людина, будучи найстрашнішим грішником: вбивцею, злодієм і т. д…. може спастися.

Вона має на це шанс, якщо вибере Ісуса своїм Господом і віддасть Йому своє життя, покаявшись у своїх гріхах і визнавши себе грішником. І тільки Люцифер не має такої можливості. Тому він хоче погубити якомога більше людей, забравши їх з собою до пекла.

А причина банально проста – егоїзм. Виявляється, що це не зовсім нешкідливе явище, а найстрашніший гріх, що погубив раніше яскраву особу. Егоїзм і його сестра – гординя. Це був найперший гріх, що увійшов до світу. Потім – непослух Богу Єви і Адама, що змінило все життя людства.

Сьогодні егоїзм пропагується всіма засобами масової інформації, а тим більше гординя. Людині нав’язують світську мудрість: “сам про себе не потурбуєшся, ніхто про тебе не турбуватиметься”, “людина може все, якщо захоче і постарається”, різна техніка візуалізації, контакти зі всесвітом, вселенський розум і т. д.

Людина починає почувати себе богом, впливаючи чи змінюючи світ навколо себе. Чи це не гординя? А навіщо, яка мета – знову ж таки для зручності окремих груп людей або осіб, в їх корисливих інтересах. У Біблії чітко дане визначення цьому: “Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать” (1Пет.5:5).

Як це стати ворогом Божим? Це навіть уявити собі важко. Що людина перед Богом, Творцем? Ніщо.

Якщо Бог противиться, то нічого доброго в житті цієї людини не може бути. Мені її шкода. А потім люди сумно зітхають: “Чому стільки нещасть у нашому житті, чому у світі стільки беззаконня, куди дивиться Бог?” Бог дивиться на серце людини і якщо в ньому гординя і егоїзм, то відповідь шукайте в Біблії і не ставте більше безглуздих запитань.

Не обманюйтесь: Бог зневаженим не буває. Що посіє людина, те й пожне. Хто сіє для плоті своєї, від плоті пожне тління, а хто сіє для духа, від духа пожне життя вічне” (Гал. 6:7,8).

За матеріалами сайту lovіngfrіend.ru

Наступний запис

Любов і егоїзм

Сьогодні я б хотів поговорити про любов і егоїзм. У мене є відчуття, що секрет нашої перемоги, секрет Пробудження – ... Читати далі