Біблійний погляд на гроші

Багато християн ставляться до грошей як до надто брудної і недостойної обговорення теми. Бізнес, маєтки, власність, торгівля вважаються чимось несумісним із життям людини, яка прагне жити з Богом і виконувати Його волю у своєму житті. Чи не сприймаємо ми свої грошові питання недостойними уваги, неважливими, несумісними в розмові з Богом чи про Нього?

Але в сучасному суспільстві гроші відіграють значну роль для кожного з нас, це невід’ємна частина життя. Середньостатистична людина витрачає 8, а то й більше годин протягом дня на роботу, яка повинна приносити достатньо грошей, щоб почуватися впевнено, забезпечувати сім’ю, здійснювати певні проекти, задовольняти свої бажання. Насправді гроші – це: наш час, наша сила, наші таланти, наш спадок, наші можливості, роки навчання, наш досвід… Тому коли ми витрачаємо гроші – витрачаємо частину себе на добре чи погане.

В Божих очах не існує жодної сфери нашого життя, яка була би неважливою, яка не мала би значення чи відносно якої Він не дбав би про нас. Те, як ми заробляємо чи витрачаємо гроші, як розпоряджаємось ними, показує наші правдиві цінності, пріоритети, діла. Саме тому Христос так багато говорив про гроші. 16 із 38 біблійних притч розповідають про те, як розпоряджатись грошима і майном. Цей факт здивує, але Ісус Христос говорив про гроші набагато більше, ніж про інші речі. За підрахунками Говарда Дейтрона Біблія містить приблизно 2350 рядків, в яких йдеться про гроші та майно.

Господь так багато уваги приділяв питанню фінансів, бо хотів, щоб ми знали Його погляди на цю непросту сферу нашого життя. Він висвітлював грошові питання тому, що гроші – це справді важливо.

За матеріалами сайту http://www.christusimperat.org

Попередній запис

Кому служимо?

«Ніхто не може двом господарям служити: бо або одного полюбить, а другого буде ненавидіти; або одного триматиметься, а другим знехтує. ... Читати далі

Наступний запис

Гроші у світлі Біблії

Біблія розглядає працю, як засіб заробітку: Ефесян 4:28: «Хто крав, більше не кради, а краще працюй, роблячи своїми руками корисне, ... Читати далі